Αθήνα, 23-01-19 1:08  

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΣΡ
Απαντήσεις 2002
Διευκρινίσεις ΕΣΡ για την Οδηγία
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
FORUM
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαντήσεις του ΕΣΡ σε αντίστοιχες ερωτήσεις το 2002


Σε μία διαφήμιση Συνδυασμού, θα αναφέρεται μόνο ο τίτλος του, ή μπορεί να αναφέρεται και το όνομα του επικεφαλής του (Υποψηφίου Δημάρχου Νομάρχη κλπ)?
Σε πρόσφατη επιστολή μας προς τηλεοπτικούς σταθμούς υπογραμμίσαμε ότι η απαγόρευση πολιτικών διαφημίσεων κατά τις τρέχουσες εκλογές "δεν αφορά υποψηφίους συνδυασμούς ούτε τον προσωποποιούντα και εξειδικεύοντα έκαστο συνδυασμό, υποψήφιο Πρόεδρο ή Δήμαρχο ή Νομάρχη". Άρα η απάντηση στο ερώτημά σας είναι καταφατική.
Σε διαφήμιση Συνδυασμού, επιτρέπεται να αναφέρονται ονόματα υποψηφίων Συμβούλων?
Ναι
Οι Πολιτικές Διαφημίσεις που μεταδίδει ο σταθμός (άρθρο 4) εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 5 και θα πρέπει να ενημερώνεται το ΕΣΡ?
Όχι
Δωρεάν χρόνο σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 οφείλουν να παραχωρούν όλοι οι σταθμοί (και οι μουσικοί) ή μόνο οι ενημερωτικοί?
Στο μέτρο που ως ενημερωτικός σταθμός νοείται αυτός που μεταδίδει όχι μόνο δελτία ειδήσεων αλλά και ενημερωτικές εκπομπές τότε η διάταξη δεν αφορά τους "μουσικούς σταθμούς".
Εάν παρά την δημόσια πρόσκληση δεν εμφανιστεί κανείς συνδυασμός, θα πρέπει ο σταθμός να ενημερώσει το ΕΣΡ, και τι δικαιολογητικά θα πρέπει να στείλει?
Το ΕΣΡ θα πρέπει να ενημερωθεί για το ότι έχει λάβει χώρα η δημόσια πρόσκληση με οποιοδήποτε μέσο (π. χ. καταχώρηση ανακοίνωσης ή δελτίου τύπου σε εφημερίδα, ηχητικό μήνυμα κλπ.).
Πώς θα εφαρμοστεί η αρχή της ισοτιμίας (άρθρο 2 παρ. 1) όταν από τους 4 πχ υποψηφίους συνδυασμούς εμφανιστούν στο σταθμό και ζητήσουν δωρεάν χρόνο μόνο οι δύο?
Η εφαρμογή της αρχής της ισοτιμίας θα εξεταστεί μόνο ως προς τους δύο.
Ποιά είναι η έκταση εφαρμογής του άρθρου 3 παρ. 3, για τη διακοπή εκπομπών προσώπων που είναι υποψήφιοι?
Αφορά μόνο τα δελτία ειδήσεων.
Δημοσιογράφος σταθμού που είναι υποψήφιος σε Δήμο διαφορετικό από αυτόν που έχει έδρα ο σταθμός, εμπίπτει στην εφαρμογή του αρθ. 3 παρ. 3 ?
Η διάταξη αφορά το σύνολο του νομού τον οποίο καλύπτει ο σταθμός.
Δεδομένου ότι οι περισσότεροι τοπικοί άρχοντες ξαναβάζουν υποψηφιότητα για το χρίσμα και είναι ήδη γνωστό στους ψηφοφόρους, εάν προσκληθούν ή ακουστούν σε μια εκπομπή με θέμα που σχετίζεται με αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα θεωρηθεί ότι προβάλλουν έμμεσα την υποψηφιότητα τους? Σε αυτή την περίπτωση τι θα πρέπει να κάνει ο σταθμός? Να αποκλείσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση από θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας ή να δίνει κάθε φορά αντίστοιχο χρόνο στους υπόλοιπους συνυποψήφιους οι οποίοι μην έχοντας αντίστοιχες αρμοδιότητες θα τον χρησιμοποιούν καθαρά για αυτοπροβολή τους?
Στο πλαίσιο των ειδήσεων θα πρέπει να αποφεύγεται η δια μακρόν παρουσία των νυν κατεχόντων αξιώματα τοπικής αυτοδιοίκησης ιδιαίτερα όταν δεν γίνεται μνεία στην ανάπτυξη ενός προβλήματος της επικαιρότητας (π. χ. πλημμύρες), αλλά αναφορά στη δραστηριότητα της παρελθούσας τετραετίας.
Οι τοπικές Εφημερίδες είναι γεμάτες από διαφημίσεις υποψηφίων Συμβούλων. Επιτρέπεται αυτό? Και αν ναι, με ποιά λογική το ραδιόφωνο αποκλείεται σαν μέσο προβολής τους και πως είναι δυνατόν να επιβάλλεται από την Διοίκηση η άνιση μεταχείριση μεταξύ δύο ομοειδών επιχειρήσεων?
Η διαφοροποίηση Τύπου και Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης έχει συνταγματικό έρεισμα (άρθρα 14 και 15 του Συντάγματος αντίστοιχα). Ο Τύπος είναι ελεύθερος και ο καθένας μπορεί να δημοσιεύει ό,τι και όπως θέλει, στο πλαίσιο της έννομης τάξης. Αντίθετα, η ραδιοφωνία και η τηλεόραση βαρύνονται με ιδιαίτερες υποχρεώσεις πολυφωνίας, ποιότητας και προστασίας της προσωπικότητας λόγω της αμεσότητάς τους στο κοινό και της χρήσης δημόσιου αγαθού που είναι οι συχνότητες.GREEK RADIOS LIST: ON AIR
Το radio.gr επαναδημοσιεύει τον πιο πλήρη κατάλογο Ραδιοφωνικών Σταθμών της Ελλάδας.
 
 

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου που έγινε στην Αθήνα.

Μέλη του ΔΣ εξελέγησαν οι...


Συγκεντρώσεις σε ΣΚΑΪ και Υπουργείο Εργασίας και απεργία στις 15 Δεκεμβρίου 2010
Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ, μετά την απαράδεκτη προσπάθεια επιβολής μείωσης μισθών και κατάργησης των ΣΣΕ
στον όμιλο ΣΚΑΪ και τις απολύσεις από το ραδιόφωνο του «ΑNTΕΝΝΑ» και του «FREEDOM».


Η ΕΣΗΕΑ ΠΙΕΖΕΙ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα το βράδυ, αποφάσισε ομόφωνα:

1. Απαιτεί από την ιδιοκτησία του Ομίλου Αλαφούζου να αποσύρει αμέσως την πρότασή του προς τους εργαζόμενους στον ΣΚΑΪ ραδιόφωνο και ΣΚΑΪ TV να αποδεχθούν μείωση μισθών και ιδιαίτερα την πίεση για υπογραφή «ατομικών», τάχα, Συμβάσεων Εργασίας. Η τυχόν επιμονή σε αυτήν την πολιτική«Πωλητήριο» στο 1/3 της ΕΡΤ!
Το «statesmen.gr» είχε αποκαλύψει, από το καλοκαίρι κιόλας, τις πιέσεις που ασκούσαν οι ελεγκτές της τρόικας προς την Κυβέρνηση, για να προχωρήσει σε επώδυνη «χειρουργική επέμβαση» στην κρατική τηλεόραση. Και να διαμορφώσει το τοπίο κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορέσει να παραχωρήσει σε ιδιώτες ακόμη και τη μια από τις 3 συχνότητες (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3), προκειμένου να καταστεί βιώσιμη και λειτουργική.Ενσωμάτωση της Οδηγίας για τις Υπηρεσίες Οπτικοακουστικών Μέσων
Πραγματοποιήθηκε η ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής Οδηγίας για τις Υπηρεσίες Οπτικοακουστικών Μέσων (Π.Δ. 109/2010). Με μία πρώτη ματιά διαπιστώνει κανείς τις ακόλουθες βασικές αλλαγές:


Δηλώσεις Λασκαρίδη για ΑΘΗΝΑ TV
Κατά την ενημέρωση των συντακτών από τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ., κ. Ιωάννη Λασκαρίδη, τέθηκε από δημοσιογράφο το ερώτημα: έχει βγει προσφάτως μία απόφαση του Σ.τ.Ε., που λέει ότι οι Τοπικοί και οι Περιφερειακοί Σταθμοί λειτουργούν παράνομα. Τι μέλει γενέσθαι;


ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟ ΕΣΡ ΓΙΑ Β ΓΥΡΟ ΕΚΛΟΓΩΝ
Διευκρινιστικά για την ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου των επαναληπτικών εκλογών της Κυριακής 14.11.2010 – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ των Α.Π. 11132/05.11.10 και 11165/08.11.2010


Αλλαγή της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας ζητά η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ (Π.Ε.Ι.ΡΑ.Σ.).

 Αίτημα για αναθεώρηση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας απευθύνει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών προς τον αρμόδιο Υπουργό Τηλέμαχο Χυτήρη, προτάσσοντας το θέμα με την «Φυσιογνωμία του προγράμματος» που δημιουργεί προ...


Δικαίωση του STAR CHANNEL από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Δικαίωση του STAR CHANNEL και του Μετόχου της (ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ) από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που αποφάσισε ότι Οικονομικές Κυρώσεις μπορούν να επιβληθούν μόνον στο Μέσο και όχι στους Μετόχους αυτού!
( 22.10.2010 | 10:42:50 )Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πρόστιμο του Star
Δεν πρέπει να επιβάλλονται τα πρόστιμα και στους μετόχους των τηλεοπτικών σταθμών. Τη θέση αυτή διατυπώνει το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης. απαντώντας σε σχετικό προδικαστικό ερώτημα του ΣτΕ, για την επιβολή προστίμου ύψους 30.000 ευρώ στη Νέα Τηλεόρ...


ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Σαν «Καμπάνια Επιβίωσης» χαρακτηρίζεται η καλοκαιρινή κινητοποίηση από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Με το μήνυμα αυτό ο γνωστός Οργανισμός ζητά από τα Ελληνικά ραδιόφωνα να βοηθήσουν στην επιβίωση του, αν το ...


ΠΑΛΙ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΕΣΡ?
Τωρα τελευταία πολύ συχνά "πέφτει" το site του ΕΣΡ.
Κατα τ' άλλα πρέπει να το θεωρούμε και αξιόπιστο και να ενημερωνόμαστε απο 'κει και να ειμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ότι λέει εκεί μέσα, και να απειλούμαστε με πρόστιμα αν δεν δούμε κάτι στο αξιόπιστο site τους και, και, και... και να το χαίρονται.
Αραγε πόσο χρήσιμα μπορείνα είναι τα παρακάτω που γρ'αφει σήμερα στην πρώτη του σελίδα?ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε προκάλεσαν οι καταγγελίες του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για επιλεκτική απονομή δικαιοσύνης.


ΕΣΡ: ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΧΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΚΟΙ
Η Ανεξάρτητη Αρχή (το ΕΣΡ) επέβαλε στη 19η συνεδρίαση του στις 22/06/10 μεταξυ άλλων τις παρακάτω ποινές: Στον Ρ/Σ GROOVY STATION, Νομού Χίου, το Ε.Σ.Ρ. επέβαλε την Κύρωση Σύστασης, διότι δεν πρέπει να εκπέμπει από δεύτερη συχνότητα.Για ...