Αθήνα, 26-09-21 19:54

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 

17-11-10  «Πωλητήριο» στο 1/3 της ΕΡΤ!

Το «statesmen.gr» είχε αποκαλύψει, από το καλοκαίρι κιόλας, τις πιέσεις που ασκούσαν οι ελεγκτές της τρόικας προς την Κυβέρνηση, για να προχωρήσει σε επώδυνη «χειρουργική επέμβαση» στην κρατική τηλεόραση. Και να διαμορφώσει το τοπίο κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορέσει να παραχωρήσει σε ιδιώτες ακόμη και τη μια από τις 3 συχνότητες (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3), προκειμένου να καταστεί βιώσιμη και λειτουργική.

Η «Ελευθεροτυπία» δημοσιεύει σήμερα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο, η ΕΡΤ, μαζί με τον ΕΟΤ, τον ΟΣΕ, τον ΗΣΑΠ και την Τραμ ΑΕ, βρίσκονται μεταξύ των 17 ΔΕΚΟ που η τρόικα έχει υπογραμμίσει με κόκκινο, αναφορικά με τη δυσαρμονία την οποία προκαλούν στον προϋπολογισμό του δημοσίου, επιβαρύνοντας το ετήσιο κόστος για τον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του «statesmen.gr», στο διάστημα που προηγήθηκε, εξελίχτηκαν ουσιαστικές συζητήσεις και ζυμώσεις για την… αποσυμφόρηση της κρατικής τηλεόρασης, προκειμένου και αγοραστής-επενδυτής να βρεθεί, πιθανότατα από το εξωτερικό, και να μην τεθούν ζητήματα αντισυνταγματικότητας και καταπάτησης του εργατικού δικαίου. Και, φυσικά, δεν είναι τυχαία η ανάληψη των ηνίων της ΕΡΤ από τον Λάμπη Ταγματάρχη, ένα στέλεχος της τηλεόρασης με πολυετή και χρήσιμη εμπειρία, τον οποίο εμπιστεύονται οι αγορές, εγχώριες και ξένες.

Οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν το επόμενο δεκαπενθήμερο, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι αλλαγές εντός του πρώτου τριμήνου του 2011, καθώς η τρόικα και η Κυβέρνηση θεωρούν ότι αν υπάρξουν καθυστερήσεις, οι επιπτώσεις στην πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού του επόμενου έτους, θα είναι σημαντικές και εξαιρετικά αρνητικές.

Χρήσιμη σημείωση: Όλο αυτό το διάστημα, από τη στιγμή που τέθηκε για πρώτη φορά το ζήτημα μιας λειτουργικής «κοσμογονίας» στην ΕΡΤ, από το Μέγαρο Μαξίμου συζητούσαν… σιωπηλώς ότι, αν τα πράγματα οδηγηθούν σε τέτοιες εξελίξεις, η κρατική τηλεόραση στην Ελλάδα θα έχει δυο συχνότητες ως πυλώνες: Τη ΝΕΤ και την ΕΤ3, για προφανείς εθνικούς λόγους τη δεύτερη.

 

Ακολουθεί η παλαιότερη δημοσίευση του statement.gr


‘Πωλητήριο’ στην ΕΡΤ από το ΔΝΤ!

 

Η κρατική τηλεόραση έχει μπει στο μικροσκόπιο του ΔΝΤ, καθώς οι ελεγκτές της τρόικας θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει τρία δημόσια κανάλια, που μάλιστα δεν αποφέρουν πόρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του statesmen.gr, στην τελευταία συνάντηση που είχαν οι ελεγκτές της τρόικας με τους συμβούλους του Γιώργου Παπανδρέου τον Ιούλιο, έθεσαν θέμα αλλαγής του dna της ΕΡΤ, ώστε να ‘σαλαμοποιηθεί’ σε τρία αυτόνομα κανάλια, με δική τους διοίκηση και προϋπολογισμούς. Και στη συνέχεια, το ένα από τα κανάλια αυτά, να πωληθεί σε ιδιώτη.

Το εγχείρημα φυσικά φαντάζει υπεράνω πάσης υποψίας, και στο Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησαν να δώσουν στην τρόικα να καταλάβει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να καμφθούν οι βέβαιες αντιδράσεις που θα προκληθούν από τους εργαζομένους στην ΕΡΤ, δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικό προσωπικό. Οι εκπρόσωποι της τρόικας ωστόσο ήταν απόλυτοι, και τόνισαν ότι θα επανέλθουν στα τέλη αυτού του μήνα, με συγκροτημένο σχέδιο για την υλοποίηση της πρότασής τους. Φάνηκε μάλιστα να εκτιμούν ότι θα μπορούσε να βρεθεί αγοραστής για το ένα από τα τρία κανάλια, από το εξωτερικό, όχι απαραίτητα την Ευρώπη.

Οι λίγοι στους οποίους έχει διαρρεύσει η συγκεκριμένη επιθυμία των εκπροσώπων της τρόικας, συνδέουν με τις κατακλυσμικές εξελίξεις που έρχονται, την αιφνίδια παραίτηση του Γιώργου Γαμπρίτσου από την ΕΡΤ.

 

επιστροφή

GREEK RADIOS LIST: ON AIR
Το radio.gr επαναδημοσιεύει τον πιο πλήρη κατάλογο Ραδιοφωνικών Σταθμών της Ελλάδας.
 
 

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου που έγινε στην Αθήνα.

Μέλη του ΔΣ εξελέγησαν οι...


Συγκεντρώσεις σε ΣΚΑΪ και Υπουργείο Εργασίας και απεργία στις 15 Δεκεμβρίου 2010
Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ, μετά την απαράδεκτη προσπάθεια επιβολής μείωσης μισθών και κατάργησης των ΣΣΕ
στον όμιλο ΣΚΑΪ και τις απολύσεις από το ραδιόφωνο του «ΑNTΕΝΝΑ» και του «FREEDOM».


Η ΕΣΗΕΑ ΠΙΕΖΕΙ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα το βράδυ, αποφάσισε ομόφωνα:

1. Απαιτεί από την ιδιοκτησία του Ομίλου Αλαφούζου να αποσύρει αμέσως την πρότασή του προς τους εργαζόμενους στον ΣΚΑΪ ραδιόφωνο και ΣΚΑΪ TV να αποδεχθούν μείωση μισθών και ιδιαίτερα την πίεση για υπογραφή «ατομικών», τάχα, Συμβάσεων Εργασίας. Η τυχόν επιμονή σε αυτήν την πολιτική«Πωλητήριο» στο 1/3 της ΕΡΤ!
Το «statesmen.gr» είχε αποκαλύψει, από το καλοκαίρι κιόλας, τις πιέσεις που ασκούσαν οι ελεγκτές της τρόικας προς την Κυβέρνηση, για να προχωρήσει σε επώδυνη «χειρουργική επέμβαση» στην κρατική τηλεόραση. Και να διαμορφώσει το τοπίο κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορέσει να παραχωρήσει σε ιδιώτες ακόμη και τη μια από τις 3 συχνότητες (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3), προκειμένου να καταστεί βιώσιμη και λειτουργική.Ενσωμάτωση της Οδηγίας για τις Υπηρεσίες Οπτικοακουστικών Μέσων
Πραγματοποιήθηκε η ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής Οδηγίας για τις Υπηρεσίες Οπτικοακουστικών Μέσων (Π.Δ. 109/2010). Με μία πρώτη ματιά διαπιστώνει κανείς τις ακόλουθες βασικές αλλαγές:


Δηλώσεις Λασκαρίδη για ΑΘΗΝΑ TV
Κατά την ενημέρωση των συντακτών από τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ., κ. Ιωάννη Λασκαρίδη, τέθηκε από δημοσιογράφο το ερώτημα: έχει βγει προσφάτως μία απόφαση του Σ.τ.Ε., που λέει ότι οι Τοπικοί και οι Περιφερειακοί Σταθμοί λειτουργούν παράνομα. Τι μέλει γενέσθαι;


ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟ ΕΣΡ ΓΙΑ Β ΓΥΡΟ ΕΚΛΟΓΩΝ
Διευκρινιστικά για την ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου των επαναληπτικών εκλογών της Κυριακής 14.11.2010 – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ των Α.Π. 11132/05.11.10 και 11165/08.11.2010


Αλλαγή της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας ζητά η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ (Π.Ε.Ι.ΡΑ.Σ.).

 Αίτημα για αναθεώρηση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας απευθύνει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών προς τον αρμόδιο Υπουργό Τηλέμαχο Χυτήρη, προτάσσοντας το θέμα με την «Φυσιογνωμία του προγράμματος» που δημιουργεί προ...


Δικαίωση του STAR CHANNEL από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Δικαίωση του STAR CHANNEL και του Μετόχου της (ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ) από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που αποφάσισε ότι Οικονομικές Κυρώσεις μπορούν να επιβληθούν μόνον στο Μέσο και όχι στους Μετόχους αυτού!
( 22.10.2010 | 10:42:50 )Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πρόστιμο του Star
Δεν πρέπει να επιβάλλονται τα πρόστιμα και στους μετόχους των τηλεοπτικών σταθμών. Τη θέση αυτή διατυπώνει το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης. απαντώντας σε σχετικό προδικαστικό ερώτημα του ΣτΕ, για την επιβολή προστίμου ύψους 30.000 ευρώ στη Νέα Τηλεόρ...


ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Σαν «Καμπάνια Επιβίωσης» χαρακτηρίζεται η καλοκαιρινή κινητοποίηση από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Με το μήνυμα αυτό ο γνωστός Οργανισμός ζητά από τα Ελληνικά ραδιόφωνα να βοηθήσουν στην επιβίωση του, αν το ...


ΠΑΛΙ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΕΣΡ?
Τωρα τελευταία πολύ συχνά "πέφτει" το site του ΕΣΡ.
Κατα τ' άλλα πρέπει να το θεωρούμε και αξιόπιστο και να ενημερωνόμαστε απο 'κει και να ειμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ότι λέει εκεί μέσα, και να απειλούμαστε με πρόστιμα αν δεν δούμε κάτι στο αξιόπιστο site τους και, και, και... και να το χαίρονται.
Αραγε πόσο χρήσιμα μπορείνα είναι τα παρακάτω που γρ'αφει σήμερα στην πρώτη του σελίδα?ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε προκάλεσαν οι καταγγελίες του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για επιλεκτική απονομή δικαιοσύνης.


ΕΣΡ: ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΧΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΚΟΙ
Η Ανεξάρτητη Αρχή (το ΕΣΡ) επέβαλε στη 19η συνεδρίαση του στις 22/06/10 μεταξυ άλλων τις παρακάτω ποινές: Στον Ρ/Σ GROOVY STATION, Νομού Χίου, το Ε.Σ.Ρ. επέβαλε την Κύρωση Σύστασης, διότι δεν πρέπει να εκπέμπει από δεύτερη συχνότητα.Για ...