Αθήνα, 26-09-21 18:33

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 

17-11-10  Δηλώσεις Λασκαρίδη για ΑΘΗΝΑ TV

Δηλώσεις του Προέδρου του Ε.Σ.Ρ. κ. Ιωάννη Λασκαρίδη σχετικά με δημοσιεύματα για την απόφαση του Σ.τ.Ε. περί μη Νομίμου Λειτουργίας του Τ/Σ “ΑΘΗΝΑ TV”, αλλά και των Τ/Σ γενικότερα.
( 16.11.2010 | 22:06:08 )

Κατά την ενημέρωση των συντακτών από τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ., κ. Ιωάννη Λασκαρίδη, τέθηκε από δημοσιογράφο το ερώτημα: έχει βγει προσφάτως μία απόφαση του Σ.τ.Ε., που λέει ότι οι Τοπικοί και οι Περιφερειακοί Σταθμοί λειτουργούν παράνομα. Τι μέλει γενέσθαι;

Ο κ. Λασκαρίδης απάντησε: “Απόφαση της Ολομελείας του Σ.τ.Ε. είναι ότι ο Τ/Σ “ΑΘΗΝΑ TV” δεν λειτουργούσε νομίμως.
Εκδόθηκε επί διενέξεως του Τ/Σ “ΑΘΗΝΑ TV”. Το Ε.Σ.Ρ. είχε επιβάλει στον εν λόγω Σταθμό την Οριστική Διακοπή Λειτουργίας. Ο Σταθμός είχε προσφύγει στο Σ.τ.Ε. και πήρε προσωρινή αναστολή της απόφασης του Ε.Σ.Ρ.
Η απόφαση αυτή του Σ.τ.Ε δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί στο Ε.Σ.Ρ. Αυτονόητο είναι ότι εάν έχει εκδοθεί οριστική απόφαση και αν απορρίπτεται η αίτηση ακυρώσεως, τότε παύει να ισχύει η αναστολή και ο Σταθμός πρέπει να κλείσει. Επαναλαμβάνω, ότι η απόφαση αυτή δεν έχει έρθει σε εμάς.
Διαβάζω στα διάφορα δημοσιεύματα ότι το Σ.τ.Ε. απέρριψε την αίτηση του Τ/Σ “ΑΘΗΝΑ TV” για την ακύρωση της απόφασης του Ε.Σ.Ρ., με την αιτιολογία ότι ο Σταθμός δεν λειτουργεί πλέον νομίμως, όχι γιατί τον έκλεισε το Ε.Σ.Ρ., αλλά γιατί δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, δηλαδή να λειτουργούν οι Τ/Σ σύμφωνα με τον Νόμο 2644 επί τόσα χρόνια και επομένως η ολομέλεια του Σ.τ.Ε υποστήριξε ότι αυτοί Σταθμοί λειτουργούν παρανόμως.
Έτσι λοιπόν, τούτη η απόφαση δεσμεύει το Ε.Σ.Ρ μόνον για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Γιατί το διατακτικό είναι εκείνο που υποχρεώνει. Το διατακτικό αφορά τον συγκεκριμένο Σταθμό μόνον, δηλαδή την συγκεκριμένη περίπτωση.”

Ο κ. Λασκαρίδης συνέχισε: “Τώρα αν και οι άλλοι Σταθμοί προσφύγουν στο Σ.τ.Ε, ή αν υπάρξει άλλη γενικότερη ρύθμιση, αυτό είναι ζήτημα της Πολιτείας.
Το διατακτικό δεν υποστηρίζει ότι όλοι οι Σταθμοί είναι παράνομοι, αλλά μόνον ο “ΑΘΗΝΑ TV”. Αν το Σ.τ.Ε. υποστήριζε ότι όλοι οι Σταθμοί είναι παράνομοι, το Ε.Σ.Ρ. θα επικοινωνούσε με τη Ε.Ε.Τ.Τ. και θα της ανέφερε ότι πρέπει να διακόψει την λειτουργία όλων των Σταθμών.
Βεβαίως, όπως καταλαβαίνετε, δημιουργείται ένα προηγούμενο, που σημαίνει ότι όταν θα πηγαίνουν Σ.τ.Ε. οι αποφάσεις μας, ενδεχομένως τα τμήματα να δεσμεύονται από την απόφαση της Ολομελείας του, αλλά εγώ δεν θέλω να πάρω θέση στο τι θα πράξει το Σ.τ.Ε.
Το πιθανότερο είναι ότι αυτή η απόφαση της Ολομελείας, θα επηρεάσει και το Τέταρτο Τμήμα και ενδεχομένως όποιος Σταθμός πηγαίνει εκεί για να ακυρώσει την απόφαση του Ε.Σ.Ρ., ενδεχομένως να υποστηρίξει το Σ.τ.Ε. ότι ο Σταθμός είναι παράνομος και ενδεχομένως μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα.
Σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλω να εισέλθω στις αρμοδιότητες άλλων, διότι το τμήμα μπορεί να αποφανθεί ότι θα ξαναστείλει την απόφαση στην Ολομέλεια. Μπορεί να αποφανθεί ότι πρέπει να απευθύνει ερώτημα στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Το σχόλιο μας: Αν δεν υπάρξει άμεσα κινητικότητα από την πλευρά της πολιτείας, για την αδειοδότηση των Τ/Σ και των Ρ/Σ, το χάος στο Ραδιοτηλεοπτικό Τοπίο της χώρας μας θα συνεχιστεί με απρόβεπτες συνέπειες.

ΠΗΓΗ: http://www.radiotvlink.gr/news/showarticle.php?articleID=17297
 

επιστροφή

GREEK RADIOS LIST: ON AIR
Το radio.gr επαναδημοσιεύει τον πιο πλήρη κατάλογο Ραδιοφωνικών Σταθμών της Ελλάδας.
 
 

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου που έγινε στην Αθήνα.

Μέλη του ΔΣ εξελέγησαν οι...


Συγκεντρώσεις σε ΣΚΑΪ και Υπουργείο Εργασίας και απεργία στις 15 Δεκεμβρίου 2010
Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ, μετά την απαράδεκτη προσπάθεια επιβολής μείωσης μισθών και κατάργησης των ΣΣΕ
στον όμιλο ΣΚΑΪ και τις απολύσεις από το ραδιόφωνο του «ΑNTΕΝΝΑ» και του «FREEDOM».


Η ΕΣΗΕΑ ΠΙΕΖΕΙ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα το βράδυ, αποφάσισε ομόφωνα:

1. Απαιτεί από την ιδιοκτησία του Ομίλου Αλαφούζου να αποσύρει αμέσως την πρότασή του προς τους εργαζόμενους στον ΣΚΑΪ ραδιόφωνο και ΣΚΑΪ TV να αποδεχθούν μείωση μισθών και ιδιαίτερα την πίεση για υπογραφή «ατομικών», τάχα, Συμβάσεων Εργασίας. Η τυχόν επιμονή σε αυτήν την πολιτική«Πωλητήριο» στο 1/3 της ΕΡΤ!
Το «statesmen.gr» είχε αποκαλύψει, από το καλοκαίρι κιόλας, τις πιέσεις που ασκούσαν οι ελεγκτές της τρόικας προς την Κυβέρνηση, για να προχωρήσει σε επώδυνη «χειρουργική επέμβαση» στην κρατική τηλεόραση. Και να διαμορφώσει το τοπίο κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορέσει να παραχωρήσει σε ιδιώτες ακόμη και τη μια από τις 3 συχνότητες (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3), προκειμένου να καταστεί βιώσιμη και λειτουργική.Ενσωμάτωση της Οδηγίας για τις Υπηρεσίες Οπτικοακουστικών Μέσων
Πραγματοποιήθηκε η ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής Οδηγίας για τις Υπηρεσίες Οπτικοακουστικών Μέσων (Π.Δ. 109/2010). Με μία πρώτη ματιά διαπιστώνει κανείς τις ακόλουθες βασικές αλλαγές:


Δηλώσεις Λασκαρίδη για ΑΘΗΝΑ TV
Κατά την ενημέρωση των συντακτών από τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ., κ. Ιωάννη Λασκαρίδη, τέθηκε από δημοσιογράφο το ερώτημα: έχει βγει προσφάτως μία απόφαση του Σ.τ.Ε., που λέει ότι οι Τοπικοί και οι Περιφερειακοί Σταθμοί λειτουργούν παράνομα. Τι μέλει γενέσθαι;


ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟ ΕΣΡ ΓΙΑ Β ΓΥΡΟ ΕΚΛΟΓΩΝ
Διευκρινιστικά για την ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου των επαναληπτικών εκλογών της Κυριακής 14.11.2010 – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ των Α.Π. 11132/05.11.10 και 11165/08.11.2010


Αλλαγή της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας ζητά η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ (Π.Ε.Ι.ΡΑ.Σ.).

 Αίτημα για αναθεώρηση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας απευθύνει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών προς τον αρμόδιο Υπουργό Τηλέμαχο Χυτήρη, προτάσσοντας το θέμα με την «Φυσιογνωμία του προγράμματος» που δημιουργεί προ...


Δικαίωση του STAR CHANNEL από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Δικαίωση του STAR CHANNEL και του Μετόχου της (ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ) από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που αποφάσισε ότι Οικονομικές Κυρώσεις μπορούν να επιβληθούν μόνον στο Μέσο και όχι στους Μετόχους αυτού!
( 22.10.2010 | 10:42:50 )Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πρόστιμο του Star
Δεν πρέπει να επιβάλλονται τα πρόστιμα και στους μετόχους των τηλεοπτικών σταθμών. Τη θέση αυτή διατυπώνει το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης. απαντώντας σε σχετικό προδικαστικό ερώτημα του ΣτΕ, για την επιβολή προστίμου ύψους 30.000 ευρώ στη Νέα Τηλεόρ...


ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Σαν «Καμπάνια Επιβίωσης» χαρακτηρίζεται η καλοκαιρινή κινητοποίηση από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Με το μήνυμα αυτό ο γνωστός Οργανισμός ζητά από τα Ελληνικά ραδιόφωνα να βοηθήσουν στην επιβίωση του, αν το ...


ΠΑΛΙ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΕΣΡ?
Τωρα τελευταία πολύ συχνά "πέφτει" το site του ΕΣΡ.
Κατα τ' άλλα πρέπει να το θεωρούμε και αξιόπιστο και να ενημερωνόμαστε απο 'κει και να ειμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ότι λέει εκεί μέσα, και να απειλούμαστε με πρόστιμα αν δεν δούμε κάτι στο αξιόπιστο site τους και, και, και... και να το χαίρονται.
Αραγε πόσο χρήσιμα μπορείνα είναι τα παρακάτω που γρ'αφει σήμερα στην πρώτη του σελίδα?ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε προκάλεσαν οι καταγγελίες του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για επιλεκτική απονομή δικαιοσύνης.


ΕΣΡ: ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΧΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΚΟΙ
Η Ανεξάρτητη Αρχή (το ΕΣΡ) επέβαλε στη 19η συνεδρίαση του στις 22/06/10 μεταξυ άλλων τις παρακάτω ποινές: Στον Ρ/Σ GROOVY STATION, Νομού Χίου, το Ε.Σ.Ρ. επέβαλε την Κύρωση Σύστασης, διότι δεν πρέπει να εκπέμπει από δεύτερη συχνότητα.Για ...