Αθήνα, 08-08-22 21:55

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 

16-11-10  Δηλώσεις Λασκαρίδη για ΑΘΗΝΑ TV

Δηλώσεις του Προέδρου του Ε.Σ.Ρ. κ. Ιωάννη Λασκαρίδη σχετικά με δημοσιεύματα για την απόφαση του Σ.τ.Ε. περί μη Νομίμου Λειτουργίας του Τ/Σ “ΑΘΗΝΑ TV”, αλλά και των Τ/Σ γενικότερα.
( 16.11.2010 | 22:06:08 )

Κατά την ενημέρωση των συντακτών από τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ., κ. Ιωάννη Λασκαρίδη, τέθηκε από δημοσιογράφο το ερώτημα: έχει βγει προσφάτως μία απόφαση του Σ.τ.Ε., που λέει ότι οι Τοπικοί και οι Περιφερειακοί Σταθμοί λειτουργούν παράνομα. Τι μέλει γενέσθαι;

Ο κ. Λασκαρίδης απάντησε: “Απόφαση της Ολομελείας του Σ.τ.Ε. είναι ότι ο Τ/Σ “ΑΘΗΝΑ TV” δεν λειτουργούσε νομίμως.
Εκδόθηκε επί διενέξεως του Τ/Σ “ΑΘΗΝΑ TV”. Το Ε.Σ.Ρ. είχε επιβάλει στον εν λόγω Σταθμό την Οριστική Διακοπή Λειτουργίας. Ο Σταθμός είχε προσφύγει στο Σ.τ.Ε. και πήρε προσωρινή αναστολή της απόφασης του Ε.Σ.Ρ.
Η απόφαση αυτή του Σ.τ.Ε δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί στο Ε.Σ.Ρ. Αυτονόητο είναι ότι εάν έχει εκδοθεί οριστική απόφαση και αν απορρίπτεται η αίτηση ακυρώσεως, τότε παύει να ισχύει η αναστολή και ο Σταθμός πρέπει να κλείσει. Επαναλαμβάνω, ότι η απόφαση αυτή δεν έχει έρθει σε εμάς.
Διαβάζω στα διάφορα δημοσιεύματα ότι το Σ.τ.Ε. απέρριψε την αίτηση του Τ/Σ “ΑΘΗΝΑ TV” για την ακύρωση της απόφασης του Ε.Σ.Ρ., με την αιτιολογία ότι ο Σταθμός δεν λειτουργεί πλέον νομίμως, όχι γιατί τον έκλεισε το Ε.Σ.Ρ., αλλά γιατί δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, δηλαδή να λειτουργούν οι Τ/Σ σύμφωνα με τον Νόμο 2644 επί τόσα χρόνια και επομένως η ολομέλεια του Σ.τ.Ε υποστήριξε ότι αυτοί Σταθμοί λειτουργούν παρανόμως.
Έτσι λοιπόν, τούτη η απόφαση δεσμεύει το Ε.Σ.Ρ μόνον για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Γιατί το διατακτικό είναι εκείνο που υποχρεώνει. Το διατακτικό αφορά τον συγκεκριμένο Σταθμό μόνον, δηλαδή την συγκεκριμένη περίπτωση.”

Ο κ. Λασκαρίδης συνέχισε: “Τώρα αν και οι άλλοι Σταθμοί προσφύγουν στο Σ.τ.Ε, ή αν υπάρξει άλλη γενικότερη ρύθμιση, αυτό είναι ζήτημα της Πολιτείας.
Το διατακτικό δεν υποστηρίζει ότι όλοι οι Σταθμοί είναι παράνομοι, αλλά μόνον ο “ΑΘΗΝΑ TV”. Αν το Σ.τ.Ε. υποστήριζε ότι όλοι οι Σταθμοί είναι παράνομοι, το Ε.Σ.Ρ. θα επικοινωνούσε με τη Ε.Ε.Τ.Τ. και θα της ανέφερε ότι πρέπει να διακόψει την λειτουργία όλων των Σταθμών.
Βεβαίως, όπως καταλαβαίνετε, δημιουργείται ένα προηγούμενο, που σημαίνει ότι όταν θα πηγαίνουν Σ.τ.Ε. οι αποφάσεις μας, ενδεχομένως τα τμήματα να δεσμεύονται από την απόφαση της Ολομελείας του, αλλά εγώ δεν θέλω να πάρω θέση στο τι θα πράξει το Σ.τ.Ε.
Το πιθανότερο είναι ότι αυτή η απόφαση της Ολομελείας, θα επηρεάσει και το Τέταρτο Τμήμα και ενδεχομένως όποιος Σταθμός πηγαίνει εκεί για να ακυρώσει την απόφαση του Ε.Σ.Ρ., ενδεχομένως να υποστηρίξει το Σ.τ.Ε. ότι ο Σταθμός είναι παράνομος και ενδεχομένως μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα.
Σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλω να εισέλθω στις αρμοδιότητες άλλων, διότι το τμήμα μπορεί να αποφανθεί ότι θα ξαναστείλει την απόφαση στην Ολομέλεια. Μπορεί να αποφανθεί ότι πρέπει να απευθύνει ερώτημα στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Το σχόλιο μας: Αν δεν υπάρξει άμεσα κινητικότητα από την πλευρά της πολιτείας, για την αδειοδότηση των Τ/Σ και των Ρ/Σ, το χάος στο Ραδιοτηλεοπτικό Τοπίο της χώρας μας θα συνεχιστεί με απρόβεπτες συνέπειες.

ΠΗΓΗ: http://www.radiotvlink.gr/news/showarticle.php?articleID=17297
 

επιστροφή

GREEK RADIOS LIST: ON AIR
Το radio.gr δημοσιεύει τον πιο πλήρη κατάλογο Ραδιοφωνικών Σταθμών της Ελλάδας, που περιλαμβάνει ακόμα κι αυτούς που είναι πλεον ιστορία.
 
 

ΗΜΕΡΑ FM Ν. Αχαΐας
ΕΣΡ: Διαγραφή Ρ/Φ Σταθμού ΗΜΕΡΑ FM Ν. Αχαΐας από Πίνακα Λειτουργούντων Ραδιοφωνικών Σταθμών - Η ραδιοφωνική συχνότητα 90.4 FM ανήκει στο Ελληνικό Κράτος.


FLASH 96 FM Ν. Αττικής
ΕΣΡ: Διαγραφή Ρ/Φ Σταθμού FLASH 96 FM Ν. Αττικής από Πίνακα Λειτουργούντων Ραδιοφωνικών Σταθμών - Η ραδιοφωνική συχνότητα 96 FM ανήκει στο Ελληνικό Κράτος.


ΕΣΡ: Διαγραφή Ρ/Φ Σταθμού ΜΥΓΔΟΝΙΑ FM Ν. Θεσσαλονίκης από Πίνακα Λειτουργούντων Ραδιοφωνικών Σταθμών | Η Ραδιοφωνική Συχνότητα 100.8 FM ανήκει στο Ελληνικό Κράτος.


VELVET 98.4
ΕΣΡ: Επανεγγραφή του Ρ/Φ Σταθμού ΡΑΔΙΟ ΞΑΝΘΗ ΕΝΑ (ήδη VELVET 98.4) Ν. Ξάνθης στο Μητρώο Λειτουργούντων Ραδιοφωνικών Σταθμών.


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΕΣΡ: Διαγραφή Ρ/Φ Σταθμού ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ Ν. Πέλλας από τον Πίνακα Λειτουργούντων Ραδιοφωνικών Σταθμών | Η ραδιοφωνική συχνότητα 99,3 FM ανήκει στο Ελληνικό Κράτος.


Αποκάλυψη της ταυτότητας του ανηλίκου θύματος
ΕΣΡ: Προς όλους τους Ενημερωτικούς Τηλεοπτικούς και Ραδιοφωνικούς Σταθμούς και εν γένει τους Παρόχους Υπηρεσιών Μέσων Επικοινωνίας της χώρας.


Ο Μουσικός 98,6 αλλάζει και γίνεται PRIDE!
Στις 10 Σεπτεμβρίου το νέο, χαρούμενο, γεμάτο χρώματα, ραδιόφωνο της Αθήνας θα κάνει την εμφάνισή του στους 98,6.Ο Mousikos από τις 10 Σεπτεμβρίου γίνεται Web Radio
Ο Mousikos από τις 10 Σεπτεμβρίου γίνεται Web Radio & θα ακούγεται αποκλειστικά από το Streamee, την πρώτη πολυμεσική εφαρμογή στην Ελλάδα.


Έγκριση αλλαγής Κέντρου Εκπομπής απο το ΕΣΡ
Πρώτη φορά το βλέπουμε αυτό! Το ΕΣΡ ενέκρινε την χρήση ΚΕ από ρ/σ διαφορετική από αυτή που είχε δηλώσει το 1999. Ξεκόλλησε το ραδιόφωνο από την 1/11/1999 ή μήπως όχι. Θα δούμε...


Έναρξη λειτουργίας Μητρώου Νέων Υπηρεσιών Οπτικοακουστικών Μέσων
Ανεβάζετε βιντεάκια στο FB, YT, Insta, TikTok κλπ με το σκυλάκι το γατάκι ή τη γιαγιά σας? Συμμετέχετε στα έσοδα απο διαφημίσεις? Τότε σας αφορά! (δλδ τους μισούς Έλληνες...)
Άλλη μια μπερδεμένη Απόφαση του ΕΣΡ: Εγγραφή Υπηρεσιών Οπτικοακουστικών Μέσων και Οικείων Παρόχων στο Μητρώο Επιχειρήσεων.