Αθήνα, 07-02-23 0:59

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 

22-12-22  Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ μοιράζει 8 εκατομμύρια ευρώ στα μέλη της.
Ο κορυφαίος ελληνικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων, επιτελώντας με αξιοπιστία, διαφάνεια και αφοσίωση τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει στον κλάδο της συλλογικής διαχείρισης, μοιράζει στα μέλη του -συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς εκδότες- καθώς και στους συμβεβλημένους Οργανισμούς εξωτερικού, δικαιώματα ύψους 8.000.000 ευρώ μικτά, αυξημένα κατά  88,9% από την προηγούμενη διανομή Ιουλίου 2022.  

Η μεγάλη αυτή Διανομή της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις -Δεκέμβριο και Ιανουάριο- και θα ακολουθήσει μία τρίτη, συμπληρωματική διανομή το Α’ 3μηνο του 2023, με κύριο γνώρισμα τη μείωση της μεσοσταθμικής παρακράτησης για τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού, από 25% που ήταν στην αμέσως προηγούμενη διανομή, στο 20%.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τη μεγάλη πρόοδο και τη σταθερή ανάπτυξη του Οργανισμού τα τελευταία χρόνια και παράλληλα επιβραβεύει τις συντονισμένες προσπάθειες, τις στρατηγικές συνεργασίες και τις στοχευμένες επαφές και επικοινωνίες από πλευράς της διοίκησης, της διεύθυνσης και του προσωπικού του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ είναι ο μοναδικός ελληνικός Οργανισμός που μοιράζει μουσικά πνευματικά δικαιώματα από όλες τις πηγές εσόδων: Δημόσια Εκτέλεση, Συναυλίες, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Επιγραμμικές χρήσεις από την Ελλάδα και το Εξωτερικό (Ευρώπη, Αμερική, Ασία κ.ά.), Κινηματογραφική Προβολή, Δικαιώματα Εξωτερικού, Μηχανικά Δικαιώματα, Μηχανικά Οπτικοακουστικών Έργων (Synchro) και Ιδιωτικό Αντίγραφο.

Αξιοσημείωτη άνοδο +56,38% καταγράφουν στη Διανομή Δεκεμβρίου τα Δικαιώματα Εξωτερικού. Η πολύτιμη αυτή πηγή εσόδων για τους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς αφορά σε δικαιώματα από τη χρήση της μουσικής και των τραγουδιών τους σε χώρες όλης της Ευρώπης, της Ασίας, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Είναι η 6η κατά σειρά Διανομή της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ που περιλαμβάνει δικαιώματα από κορυφαίους συμβεβλημένους Οργανισμούς σε όλον τον κόσμο.

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ επενδύει στην ψηφιακή εποχή με πρωτοποριακές και τεχνολογικές λύσεις, όσον αφορά στην αδειοδότηση των ψηφιακών μουσικών υπηρεσιών, αφού η εξέλιξη και το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας συνδέεται άρρηκτα με το διαδίκτυο.

Τα Επιγραμμικά Δικαιώματα που μοιράζει η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ στα μέλη της, προέρχονται από τη χρήση της εκπροσωπούμενης μουσικής σε 50 και πλέον streaming μουσικές υπηρεσίες, οι οποίες λειτουργούν σε 250+ επικράτειες σε όλο τον κόσμο -και στην Ελλάδα- όπως YouTube, Spotify, Apple Music, Amazon, iTunes, Deezer, Facebook, Instagram κ.ά.

Η μεγάλη Διανομή της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δικαιώματα από ελληνικά επίγεια ψηφιακά κανάλια (π.χ. Open, Ant1, Star, ERT), online πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης (π.χ. Cosmote, Nova, Wind), καθώς και, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δικαιώματα από το Netflix, τη δημοφιλή on demand υπηρεσία streaming οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Είναι γεγονός ότι το μερίδιο της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ στην ελληνική αγορά έχει ξεπεράσει πλέον το 85%. Η πανηγυρική εισδοχή του γαλλικού ρεπερτορίου της SACEM, η προσχώρηση και η επανένταξη σπουδαίων ελληνικών ρεπερτορίων, αλλά και η έναρξη συνεργασίας με τους κορυφαίους μουσικούς εκδότες, αποτελούν ομολογουμένως τεράστια επιτυχία για τον Οργανισμό που εκπροσωπεί πλέον το σύνολο του ξένου ρεπερτορίου στην Ελλάδα.

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ εύχεται σε όλους τους Έλληνες δημιουργούς
Καλά Χριστούγεννα και ένα Νέο Έτος
γεμάτο υγεία, αισιοδοξία, ελπίδα
και ανέφελη μουσική δημιουργία & ευημερία
κάτω από τη βιώσιμη και ασφαλή σκέπη της

επιστροφή

GREEK RADIOS LIST: ON AIR
Το radio.gr δημοσιεύει τον πιο πλήρη κατάλογο Ραδιοφωνικών Σταθμών της Ελλάδας, που περιλαμβάνει ακόμα κι αυτούς που είναι πλεον ιστορία.
 
 

Μ. Κάτσης & Α. Γκαρά για τον υπό διαβούλευση Κώδικα Δεοντολογίας Οπτικοακουστικών και Ραδιοφωνικών Μέσων ΕΣΡ.
Ο κώδικας δεοντολογίας που παρουσιάστηκε σήμερα από το ΕΣΡ προς διαβούλευση αποτελεί μνημείο απόπειρας, συσκότισης, συγκάλυψης και ελέγχου της πληροφορίας. Οι διατάξεις του περνάνε «αλυσίδες» στην ενημέρωση και το προεδρικό διάταγμα το οποίο θα τις επικυρώσει - αφού λάβει πρώτα τις υπογραφές και τις ευλογίες των συναρμόδιων Υπουργών της καθεστωτικής κυβέρνησης Μητσοτάκη - απλά θα βάλει και τυπικά το «λουκέτο».


Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Οπτικοακουστικών Μέσων: Δημοσίευση νέας Δωρεάν Έκθεσης σχετικά με Υπηρεσίες Οπτικοακουστικών Μέσων στην Ευρώπη.
Ένα στα πέντε Ιδιωτικά Τηλεοπτικά Κανάλια και περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των Υπηρεσιών SVOD και TVOD στην Ευρώπη ανήκουν σε Αμερικανική εταιρεία.


Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ μοιράζει 8 εκατομμύρια ευρώ στα μέλη της.
Ξεκίνησαν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 οι αποστολές εκκαθαρίσεων για τις πληρωμές των Ελλήνων δημιουργών και λοιπών δικαιούχων, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης διανομής δικαιωμάτων στην ιστορία της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ / Autodia.


Φορολογικά κίνητρα για τη διαφημιστική δαπάνη και το 2022 και 2023
Επεκτείνεται η προσαυξημένη έκπτωση διαφημιστικής δαπάνης και για το φορολογικό έτος 2023 2022 κατά 30% και αναστέλλεται ο Ειδικός Φόρος Τηλεόρασης στους παρόχους
περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας μέχρι το 2024.


Κώδικας Δεοντολογίας προγραμμάτων Ρ/Σ: Δημόσια διαβούλευση
Σε δημόσια διαβούλευση που λήγει στις 20/1/2023 βγήκε το Σχέδιο Κώδικα Δεοντολογίας Προγραμμάτων απο το ΕΣΡ το οποίο δημοσιεύει τα ακόλουθα:


Δικαιώματα ύψους 4,3 εκ. ευρώ μοιράζει στους δημιουργούς η ΕΔΕΜ.
Ανταποκρινόμενη με συνέπεια και προσήλωση στους σκοπούς ίδρυσης και λειτουργίας της, η  ΕΔΕΜ  θα μοιράσει στους δικαιούχους της στη Διανομή Δεκεμβρίου 2022 (Διανομή 2022 Β), δικαιώματα ύψους 4.288.000 ευρώ μικτά και 2.950.000 ευρώ καθαρά δικαιώματα, σημειώνοντας αύξηση 16,5% από την προηγούμενη διανομή δικαιωμάτων τον Ιούλιο 2022.


Με την υποστήριξη του 92,9 Kiss το Greek Santa s Village.
Με την υποστήριξη του 92,9 Kiss δημιουργήθηκε το Χωριό του Άη Βασίλη στα θέατρα Βράχων δήμων Βύρωνα και Δάφνης - Υμηττού, Από τις 7 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 8 Ιανουαρίου 2023.


Παράταση θητείας συσταθείσης Επιτροπής για ολοκλήρωση Σχεδίου Κώδικα Δεοντολογίας Οπτικοακουστικών και Ραδιοφωνικών Εμπορικών Ανακοινώσεων.

Έχοντας υπόψη:

1.    Το άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος.

2.    Τον Ν. 2863/2000 «Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλ...


Νέο ΔΣ στην ΕΤΕΡ
Στις εκλογές της Ένωσης που διεξήχθησαν από το Σάββατο 26η έως και τη Δευτέρα 28η Νοεμβρίου 2022 σύμφωνα με το πρακτικό εκλογών και βάσει του Ν. 1264/1982, Άρθρο 12, παράγραφος 5 εκλέγονται κατά σειρά πλειοψηφίας αντιστοίχως:


ΕΣΡ: Έγκριση Μεταβίβασης Εταιρικών Μεριδίων Ρ/Φ Σταθμού ΗΛΕΚΤΡΑ FM 98.8 Ν. Κορινθίας.
Αλλάζει χέρια ο ΗΛΕΚΤΡΑ FM 98.8 Ν. Κορινθίας